Even voorstellen


Mijn naam is René Hendriks.

Ik ben geboren in 1959 en sinds 1987 erkend opticien, oogmeetkundige, en Varilux- & contactlensspecialist in Eerbeek.

De grondleggers van het bedrijf  zijn  Gerrit Hendriks   en zijn vrouw  die op 7 februari 1953 begonnen aan de Stuijvenburchstraat in Eerbeek 
Het bedrijf bestaat dus nu 70 jaar. en U krijgt dan ook 70% i.p.v 50 % korting op Uw 2.e paar multifocale premium brillenglazen.

Het diploma vakbekwaam opticien-ondernemer ,hoogste graad van opleiding in het  optiekonderwijs,heb ik in juli 1985 behaald aan het Zadkine college te Rotterdam (voorheen Christiaan Huygensschool), een mbo-hbo opleiding specifiek voor de optiek. Mijn vakkennis blijft op peil middels bijscholingen,ook op oogheelkundig gebied,meerdere keren per jaar.

De kwalificatie “Varilux-specialist” daterend uit 1989 heb ik in 1998 en latere jaren , verder uitgebouwd  aan de Varilux-university te Parijs en wordt regelmatig bij Essilor te Zevenaar  qua kennis m.b.t. de Variluxproducten  bijgewerkt en via E-learning.

Essilor (de fabrikant van Varilux glazen) heeft ons dan ook geregistreerd als (locale) gecertificeerde Varilux -specialist. In  juni 2018 en 2022 is de certificering weer ,na een grondige bijscholing,voor de komende jaren verlengd.
 
Ook zijn wij lid van de NUVO,de nederlandse unie van optiekbedrijven waar alleen gediplomeerde opticiens lid van kunnen zijn.Voor meer info  www.nuvo.nl

Tevens  zijn we aangesloten bij het keurmerk 2024 erkend optiekbedrijf van de NUVO.

Al weer verschillende jaren geleden heb ik ook het diploma As. Contactlensspecialist behaald via het LEXON, het landelijk examenplatform voor de optiekbranche .(ANVC-proved) 

Mijn algemene kennis op het gebied van contactlenzen wordt regelmatig “bijgespijkerd” door de intensieve samenwerking met Cooper v/h Procornea contactlenzen te Eerbeek, Nederlands meest toonaangevende contactlensfabrikant.

De andere teamleden van ons bedrijf zijn Hanneke Schipper en Stieneke Westra,die net als ik ook brilstylistes zijn

Sinds september 2007 maken wij deel uit van het samenwerkingsverband tussen de regionale (volledig gediplomeerde)opticiens/optometristen en de oogartsenpraktijk in het Lukasziekenhuis te Apeldoorn en het  Spittaal te Zutphen om personen met oogheelkundige klachten sneller en accurater door te verwijzen,waardoor eventueel sneller hulp kan worden geboden.

Directe doorverwijzing naar de oogartsen is hierdoor mogelijk,wel veelal na overleg met de huisarts       samenwerking oogartsen toelichting. (protocol onlangs weer gereviseerd )